ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ


 


Ο τελευταίος μήνας του χρόνου ξεκινά με τρεις πλανήτες να βρίσκονται σε ανάδρομη πορεία. Ο Ουρανός, ο Δίας και ο Ερμής. Το γεγονός μάλιστα ότι ο Ουρανός και ο Δίας βρίσκονται στην μηδενική μοίρα δείχνει μια αδράνεια σε μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σχεδόν όλη η ανθρωπότητα. Στις 10 του μήνα, πρώτος ο Ουρανός θα γυρίσει σε ορθή πορεία και το αίτημά του που είναι ανάγκη για ελευθερία, αλλαγή, απαλλαγή από το κατεστημένο, θα αρχίσει πάλι να γίνεται ορατό, με αποτέλεσμα να ξαναδούμε μαζικές διαμαρτυρίες και απεργίες. Ο Ερμής θα γυρίσει κι αυτός σε ορθή πορεία στις 14/12 και καθώς θα σχηματίζει συνεχώς ένα ανοιχτό τετράγωνο με τον Άρη θα προκαλεί κάθε τόσο κοινωνικές αναταραχές. Τέλος στις 26/12 θα γυρίσει και ο Δίας σε ορθή πορεία, γεγονός που θα διευκολύνει κατά πολύ τα πράγματα και ίσως αποσοβήσει πολλούς κινδύνους. Επιπλέον σχεδόν όλο το μήνα, ο Δίας θα σχηματίζει εξάγωνο με τον Χείρωνα – έναν πλανήτη που συνδέεται με θεραπείες κάθε είδους – γεγονός που επίσης εξασφαλίζει θετικά αποτελέσματα και εξομαλύνει τις εντάσεις. Στις 10 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται η πανσέληνος που είναι και σεληνιακή έκλειψη που θα σηματοδοτήσει αλλαγές στο παγκόσμιο σκηνικό.
Αναλυτικά οι όψεις του Δεκεμβρίου έχουν ως εξής:
1/12 Αφροδίτη σύνοδο με Πλούτωνα: μάχη για την εξουσία, προσοχή σε στενές σχέσεις όπου ασκείται μεγάλη πίεση.
2/12 Ήλιος τετράγωνο με Άρη: Προσοχή σε λόγια και πράξεις που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα. Συνιστάται αυτοσυγκράτηση και αποφυγή εντάσεων που μπορούν να πάρουν απρόβλεπτες διαστάσεις.
4/12 Ήλιος σύνοδο με Ερμή: η όψη αυτή  μπορεί να αποδειχθεί βοηθητική, καθώς θα μας παρακινήσει να λειτουργήσουμε με τη λογική ώστε να αποφύγουμε τις δυσάρεστες επιπτώσεις που μπορεί να προκύψουν από το τετράγωνο του Άρη.
5/12 Ερμής τετράγωνο με Άρη: Ας προσπαθήσουμε να διοχετεύσουμε την ενέργειά μας παραγωγικά, ώστε να μην μπλεχτούμε σε δυσάρεστες καταστάσεις. Προσοχή σε ατυχήματα.
     - Αφροδίτη τρίγωνο με Άρη: ευνοϊκή όψη για κάθε είδους σχέσεις καθώς επίσης και για διαπραγματεύσεις.
6/12 Δίας εξάγωνο με Χείρωνα: μια εξαιρετική όψη που θεωρείται ιδανική για την αποκατάσταση της αδικίας. Σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο μπορούμε ο καθένας προσωπικά να δούμε μια ακτίνα αισιοδοξίας και να θεραπεύσουμε τις πληγές μας.
10/12 πανσέληνος: η έκλειψη της Σελήνης σε τετράγωνο με τον Άρη προκαλεί ανασφάλεια στον επαγγελματικό τομέα αλλά και στο μέλλον. Είναι σημαντικό να ξεδιαλύνουμε τα συναισθήματά μας και να προσδιορίσουμε τις πραγματικές μας ανάγκες. Το γεγονός ότι ο Ουρανός την ίδια μέρα ολοκληρώνει την ανάδρομη πορεία του, μας επιτρέπει να πραγματοποιήσουμε θετικές αλλαγές στα σχέδιά μας.
*Σύμφωνα με τους παραδοσιακούς αστρολόγους η έκλειψη αυτή προκαλεί ξαφνική κίνηση των στρατιών και αιτήματα από ιδιωτικούς και δημόσιους οργανισμούς.*
12/12 Σήμερα ο αστεροειδής Δήμητρα σχηματίζει τετράγωνο με τον Ήλιο και εξάγωνο με την Αφροδίτη. Η όψη αυτή επιτρέπει την ενασχόληση με θέματα που ενδιαφέρουν τον καθένα προσωπικά. Ο αγώνας αυτή τη στιγμή θα φέρει άριστα αποτελέσματα.
14/12 Ερμής σε ορθή πορεία: Ο Ερμής παίρνει τη συνηθισμένη του πορεία και τα σχέδιά μας αρχίζουν να εξελίσσονται πιο ομαλά.
18/12 Αφροδίτη τετράγωνο με Κρόνο: η μέρα αυτή χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα σε μακροχρόνιες σχέσεις. Τα συναισθήματα μοναξιάς ή εγκατάλειψης γίνονται περισσότερο αισθητά.
19/12 Ήλιος εξάγωνο με Κρόνο: Σήμερα είναι πιο εύκολο να χειριστούμε τις καταστάσεις προς όφελός μας. Οι μακροχρόνιες προσπάθειες αρχίζουν να αποδίδουν.
20/12 Αφροδίτη στον Υδροχόο: Η είσοδος της Αφροδίτης στον Υδροχόο ξεκινάει σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 13/1/2012. Το διάστημα αυτό θα είμαστε περισσότερο φιλικοί στους γύρω μας, ενώ δεν αποκλείεται να αναζητήσουμε την παρέα ασυνήθιστων ατόμων. Επίσης μπορεί να έχουμε κάποιες «φαεινές» ιδέες για να αυξήσουμε τα οικονομικά μας.
    -     Ήλιος εξάγωνο με Ποσειδώνα: Η όψη αυτή μας κάνει περισσότερο πνευματικούς και διαισθητικούς.
21/12 Αφροδίτη τετράγωνο με Δία – εξάγωνο με Ουρανό: Σήμερα νιώθουμε την ανάγκη να αποκτήσουμε νέες εμπειρίες. Οι γνωριμίες που θα γίνουν τώρα, μπορεί να μας προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις, το τετράγωνο του Δία όμως εγκυμονεί κινδύνους για ερωτικές σχέσεις που ίσως είναι παράνομες ή δεν θα έχουν την δυνατότητα να επισημοποιηθούν.
22/12 Ήλιος στον Αιγόκερω: Η είσοδος του Ήλιου στον Αιγόκερω ανοίγει το Χειμερινό Ηλιοστάσιο. Σήμερα είναι η μικρότερη μέρα, καθώς από αύριο οι μέρες αρχίζουν πάλι να μεγαλώνουν σιγά – σιγά. Ο Ήλιος στο ζώδιο του Κρόνου μας κάνει αρκετά πιο σοβαρούς και οργανωτικούς και στρέφει το ενδιαφέρον μας στις επαγγελματικές μας φιλοδοξίες. Το γεγονός ότι την ίδια μέρα σχηματίζει τρίγωνο με τον Δία βοηθάει να αναπτύξουμε και να προωθήσουμε τα σχέδιά μας.
23/12 Ήλιος τετράγωνο με Ουρανό: Η μέρα αυτή επιφυλάσσει ανατροπές και απογοητεύσεις. Μπορεί επίσης να φέρει στο φως γεγονότα που θα αφυπνίσουν τη συνείδησή μας.
24/12 Νέα Σελήνη: Παραμονή Χριστουγέννων, η Νέα Σελήνη στον Αιγόκερω είναι κατάλληλη για να προγραμματίσουμε τα βήματα που θα μας οδηγήσουν στην προσωπική επιτυχία. Τώρα μπορούμε να δημιουργήσουμε νέα οράματα τα οποία θα μας οδηγήσουν στην πρόοδο.
26/12 Δίας σε ορθή πορεία: Με την ορθή πορεία του Δία μπορούμε να ποντάρουμε σε νέα ξεκινήματα που θα έχουν θετικά αποτελέσματα και να αντιμετωπίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία.
29/12 Ήλιος σύνοδο με Πλούτωνα: η όψη αυτή δημιουργεί την ανάγκη για έλεγχο και κυριαρχία. Ωστόσο, πριν από οποιαδήποτε κίνηση καλό θα είναι να αναλογιστούμε τις τυχόν επιπτώσεις και να κινηθούμε μέσα σε λογικά και νόμιμα πλαίσια.
Leave a Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

Ask2Use

FACEBOOK