Η ΟΨΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


Ήλιος αντίθεση με Κρόνο Στις 15 Απριλίου – ανήμερα το Πάσχα – σχηματίζεται η αντίθεση Ήλιου – Κρόνου, μια όψη που πραγματοποιείται μια φορά το χρόνο. Πρόκειται για μια όψη που δημιουργεί εσωστρέφεια, κατάθλιψη και ανασφάλεια. Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση ένας ιδιαίτερος σχηματισμός έρχεται να εξομαλύνει τα πράγματα. Ο σχηματισμός αυτός ονομάζεται «wedge» που στα ελληνικά μεταφράζεται «σφήνα». Πρόκειται για έναν σχηματισμό που δεν είναι ιδιαίτερα σπάνιος, ωστόσο έχει κι αυτός την δυναμική του αφού είναι ο μισός σχηματισμός του «μυστικού ορθογώνιου». Η σφήνα δημιουργείται όταν ένας τρίτος πλανήτης  δημιουργεί τρίγωνο και εξάγωνο με μια αντίθεση. Ο πλανήτης αυτός αποτελεί την κορυφή της αντίθεσης και δείχνει τις διεξόδους που θα προσφέρουν ανακούφιση. Ο πλανήτης αυτός στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η Σελήνη που σχηματίζει τρίγωνο με τον Κρόνο και εξάγωνο με τον Ήλιο και από τη θέση που βρίσκεται - στον Υδροχόο - μας βοηθά να ξεπεράσουμε πολλά προβλήματα μέσω της παγκόσμιας αγάπης, της συλλογικότητας και της ομαδικότητας. Ίσως το γεγονός ότι αυτή την ημέρα οι περισσότεροι την περνάμε με την οικογένεια και τους φίλους μας, έχει ένα θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία μας και επιπλέον μας προσφέρει εναλλακτικές λύσεις στα προβλήματά μας.

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Κριός
Αγαπητέ Κριέ, η αντίθεση που σχηματίζει ο Κρόνος με το ζώδιό σου, την ημέρα του Πάσχα, δείχνει ότι είναι η κατάλληλη στιγμή, αυτή την ημέρα που γιορτάζουμε την αγάπη, να σκεφτείς και συ την δική σου αισθηματική πορεία. Μάλλον ήρθε η ώρα να ακούσεις την καρδιά σου, να σταματήσεις το κυνήγι των κατακτήσεων και να σκεφτείς πιο σοβαρά το μέλλον σου. Οπουδήποτε κι αν βρεθείς, θα διαπιστώσεις ότι οι περισσότεροι βρίσκονται με την οικογένειά τους και αυτό θα σε κάνει να συνειδητοποιήσεις ότι στην πραγματικότητα μόνος σου επεδίωξες την μοναξιά. Έτσι, θα αναθεωρήσεις όχι μόνο τις απόψεις σου αλλά και τα συναισθήματά σου και θα αξιολογήσεις τις σχέσεις που πέρασαν από τη ζωή σου. Κάποιες από αυτές άξιζαν πραγματικά! Και σίγουρα δεν είναι αργά για να επανορθώσεις!

Ταύρος
Φίλε Ταύρε, η εργασιοθεραπεία φαίνεται να λειτουργεί αποτελεσματικά για σένα ακόμα και την ημέρα του Πάσχα. Έτσι, ακόμα κι αν βρεθείς με τους πιο δικούς σου ανθρώπους, το μυαλό σου μάλλον θα «γυροφέρνει» στις επόμενες επαγγελματικές κινήσεις σου. Φυσικά μέρα που είναι θα αφιερώσεις περισσότερο χρόνο στους γύρω σου και ίσως μάλιστα αποφασίσεις να επιστρατεύσεις την διπλωματία σου ώστε να εξομαλύνεις τις όποιες διαφορές σου και να δημιουργήσεις ένα ευχάριστο κλίμα. Ωστόσο, δεν αποκλείεται μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον, να εντοπίσεις ένα άτομο που θα σου φανεί χρήσιμο, ή ακόμα να αρχίσεις να τηλεφωνείς σε σημαντικά πρόσωπα για να δώσεις τις ευχές σου αλλά και να τους θυμίσεις  ότι κάτι περιμένεις… Ευτυχώς η Σελήνη σ’ ένα πολύ καλό ζώδιο για σένα, θα σε βοηθήσει να κερδίσεις τον σεβασμό τους και να ανοίξεις νέες πόρτες.

Δίδυμοι
Φίλε Δίδυμε, ο πλανητικός σχηματισμός που δημιουργείται ανήμερα το Πάσχα, δεν είναι ιδιαίτερα αρνητικός για σένα. Αντίθετα, μπορεί να σου δώσει την ευκαιρία να «ανοιχτείς» περισσότερο στον σύντροφό σου – αν έχεις – ή να κάνεις μία πολύ σημαντική γνωριμία. Ωστόσο, αν η γνωριμία αυτή γίνει μέσα από το φιλικό σου περιβάλλον, ίσως θα πρέπει να προσέχεις,  καθώς υπάρχουν άτομα που δεν θα δουν με καλό μάτι αυτή την εξέλιξη. Μην αφήσεις κανέναν να σε επηρεάσει και προσπάθησε μόνος σου να καταλάβεις με τι άνθρωπο έχεις να κάνεις. Όσοι Δίδυμοι βρίσκεστε σε διακοπές αυτές τις ημέρες της αργίας, είστε από τους πιο τυχερούς, αφού θα καταφέρετε να δημιουργήσετε μια ρομαντική ατμόσφαιρα και να εκτιμήσετε περισσότερο τα συναισθήματα του συντρόφου σας.

Καρκίνος
Η οικογένεια προέχει πάντα αυτές τις ημέρες για σένα φίλε Καρκίνε. Ωστόσο, οι επαγγελματικές σου υποχρεώσεις ίσως δεν σε αφήσουν να απολαύσεις όσο θα ήθελες την γιορτή της αγάπης. Η παρουσία της Σελήνης - που κυβερνά το δικό σου ζώδιο – στον όγδοο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου, δείχνει ότι οικονομικά προβλήματα ίσως σε αναγκάσουν να εργαστείς περισσότερο, τώρα που βλέπεις ότι κάτι αρχίζει να κινείται. Αν μάλιστα έχεις δική σου δουλειά, είναι απόλυτα λογικό να θελήσεις να εξυπηρετήσεις όσο περισσότερο κόσμο μπορείς, προκειμένου να απεγκλωβιστείς από σημαντικά χρέη που έχεις δημιουργήσει. Ευτυχώς, έχεις την αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειάς σου που βρίσκεται πάντα στο πλευρό σου.

Λέων
Φίλε Λέοντα, η αντίθεση Ήλιου – Κρόνου που πραγματοποιείται ανήμερα της Λαμπρής δεν σε επηρεάζει αρνητικά, ωστόσο μπορεί να δημιουργήσει μια δυσχέρεια στις μετακινήσεις και την επικοινωνία σου. Γι’ αυτό αν έχεις κανονίσει να πας κάπου αυτή την ημέρα, καλό θα είναι να προσέχεις ώστε να φτάσεις στην ώρα σου. Επιπλέον θα πρέπει να προσέχεις κάποιες εκφράσεις σου που μπορεί να εκληφθούν ως «σπόντες» και να δημιουργήσουν ένα τεταμένο κλίμα. Παρόλα αυτά η Σελήνη στον έβδομο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου, βοηθά να αποκατασταθεί η οποιαδήποτε διαμάχη, αφού – τουλάχιστον αυτοί που σε γνωρίζουν καλά – ξέρουν ότι έχεις καλές προθέσεις. Ο σχηματισμός αυτός σε βοηθά επίσης να συσφίξεις τη σχέση σου με τον σύντροφό σου και να αναπτύξεις μια καλύτερη επικοινωνία.

Παρθένος
Αγαπητέ Παρθένε, η αντίθεση Ήλιου – Κρόνου που πραγματοποιείται την ημέρα του Πάσχα θα σου δημιουργήσει μια ανασφάλεια σχετικά με την οικονομική σου κατάσταση. Ίσως φέρεις στη μνήμη σου τις εποχές που όλα ήταν καλύτερα και νιώσεις μια νοσταλγία ή και μια θλίψη. Ωστόσο, μια τέτοια μέρα, δεν θα πρέπει να αφήσεις τα συναισθήματα να σε παρασύρουν. Η Σελήνη σου προσφέρει θετικές διεξόδους και σε βοηθάει να ξεπεράσεις τα όποια προβλήματά σου. Έχεις μάλιστα πολλούς και καλούς φίλους που είναι διατεθειμένοι να κάνουν ότι μπορούν για να ομορφύνουν τη μέρα σου. Εκείνο που πρέπει να κάνεις είναι να δράσεις! Σήκω από το κρεβάτι σου, πήγαινε όπου σε καλούν και φρόντισε να συμμετάσχεις σε ευχάριστες δραστηριότητες που σίγουρα θα σε βοηθήσουν να ανακτήσεις την αισιοδοξία σου.

Ζυγός
Φίλε Ζυγέ, ο Κρόνος που συνεχίζει να βρίσκεται στο ζώδιό σου, ανήμερα το Πάσχα σχηματίζει αντίθεση με τον Ήλιο, βάζοντας για άλλη μια φορά στο στόχαστρο τις σχέσεις σου. Ωστόσο, η Σελήνη που δημιουργεί «σφήνα» σ’ αυτή την όψη σε βοηθάει να χειριστείς τα προβλήματά σου με τον καλύτερο τρόπο. Η ισορροπία ανάμεσα στην οικογένεια και την καριέρα σου που επιδιώκεις εδώ και αρκετό καιρό, είναι εύκολο να επιτευχθεί τώρα, αφού είσαι πρόθυμος να αναπληρώσεις ένα μεγάλο κενό προσφέροντας ποιοτικό χρόνο στην οικογένειά σου.  Επιπλέον, ο σεβασμός του ενός στην ελευθερία του άλλου και η αμοιβαία εμπιστοσύνη μπορούν να αποτελέσουν τα θεμέλια για μια αρμονική και σταθερή σχέση. Με αυτά τα δεδομένα μπορείς να εξασφαλίσεις και μια σταθερή ανοδική επαγγελματική πορεία.

Σκορπιός
Φίλε Σκορπιέ, η ημέρα του Πάσχα είναι γιορτή αργίας αλλά όχι και ξεκούρασης κυρίως αν είσαι εσύ ο οικοδεσπότης. Με την αντίθεση Ήλιου – Κρόνου που πραγματοποιείται ανήμερα της Λαμπρής, κανονικά θα έπρεπε να έχεις την ευχέρεια να ξεκουραστείς μια ώρα παραπάνω, όμως η ανάγκη να βρίσκεσαι σε ετοιμότητα ώστε να ικανοποιήσεις τους καλεσμένους σου προέχει και δεν αποκλείεται να σου δημιουργήσει σωματική κόπωση ή και εξάντληση. Ωστόσο, η Σελήνη που δημιουργεί «σφήνα» σ’ αυτή την αντίθεση, δείχνει ότι αντλείς ικανοποίηση από αυτή την οικογενειακή συγκέντρωση, γεγονός που σε κάνει να παραβλέπεις την κούρασή σου. Επιπλέον σου δίνει την ευκαιρία έστω και αργά το βράδυ ή και την επόμενη μέρα, να ασχοληθείς με αυτό που σε ευχαριστεί ή και να προγραμματίσεις μια σύντομη απόδραση που θα σε αναζωογονήσει.

Τοξότης
Αγαπητέ Τοξότη, η αντίθεση Ήλιου – Κρόνου που διαμορφώνεται την ημέρα του Πάσχα δείχνει ότι βρίσκεσαι σε φάση αμφισβήτησης ως προς τις επιλογές σου και σε καλεί να κάνεις ένα ξεκαθάρισμα.  Οι τομείς που χρειάζονται αναθεώρηση είναι το φιλικό σου περιβάλλον και οι προσωπικές σου σχέσεις. Μέσα από ουσιαστικές συζητήσεις θα μπορέσεις να διακρίνεις τα άτομα που πρέπει να παραμείνουν στη ζωή σου και αυτά που προσπάθησαν να σε εκμεταλλευτούν. Επιπλέον στον αισθηματικό τομέα, είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνεις μια νέα αρχή με ένα άτομο που πραγματικά αξίζει το ενδιαφέρον σου και να δημιουργήσεις νέες βάσεις σε σταθερό έδαφος. Όσοι είστε ελεύθεροι, μια γνωριμία που θα κάνετε αυτό το διάστημα, θα έχει σοβαρές προοπτικές.

Αιγόκερως
Φίλε Αιγόκερε, μπορεί να έχει καταντήσει κουραστικό για σένα, να διαβάζεις συνεχώς ότι ταλαιπωρείσαι και ότι οι πλανήτες σε έχουν βάλει στο στόχαστρο. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι ο κυβερνήτης σου Κρόνος σου έδωσε και ευκαιρίες και σίγουρα σε βοήθησε να εξελιχθείς τουλάχιστον στον επαγγελματικό τομέα. Την ημέρα του Πάσχα η αντίθεση που σχηματίζει με τον Ήλιο, σε φέρνει για άλλη μια φορά προ των ευθυνών σου και σε καλεί να αναλογιστείς τις προτεραιότητές σου. Μήπως παραέριξες το βάρος σου στην καριέρα σου και κάπου παραμέλησες τον σύντροφό σου ή και την προσωπική σου ζωή; Μην ξεχνάς ότι έχεις κι εσύ συναισθηματικές ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν. Η «σφήνα» που δημιουργεί η Σελήνη σ’ αυτή την αντίθεση, παίζει ακριβώς αυτό το ρόλο. Μέρα που είναι έχεις άλλη μια δικαιολογία για να αποκαταστήσεις μια σχέση που έχει κλονιστεί.

Υδροχόος
Αγαπητέ Υδροχόε, είναι αλήθεια πως η ανεξάρτητη φύση σου, δεν δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση σ’ αυτού του είδους τις γιορτές που νιώθεις «υποχρεωμένος» να τις περάσεις ήρεμα και οικογενειακά. Έτσι, μπορείς να σκαρφιστείς ένα σωρό δικαιολογίες προκειμένου να κάνεις αυτό που λαχταράς πραγματικά. Πόσο μάλλον τώρα, που η Σελήνη βρίσκεται στο δικό σου ζώδιο και σχηματίζει «σφήνα» στην αντίθεση Ήλιου – Κρόνου. Τα επαγγελματικά σου που το τελευταίο διάστημα δοκιμάστηκαν, ίσως αποτελέσουν μια καλή πρόφαση για να «ξεφύγεις» από το στενό κλοιό της οικογένειας και να προγραμματίσεις ένα ταξίδι με τον αγαπημένο σου. Φρόντισε μόνο να το οργανώσεις καλά – ειδικά αν είσαι ήδη δεσμευμένος – ώστε να μην εκπλαγείς από τις αποκαλύψεις που θα ακολουθήσουν.

Ιχθείς
Αγαπητέ Ιχθύ, η αντίθεση Ήλιου – Κρόνου που πραγματοποιείται ανήμερα της Λαμπρής, ενεργοποιεί τον άξονα των οικονομικών σου και αυξάνει την ανασφάλειά σου σ’ αυτόν τον τομέα. Φαίνεται πως το τελευταίο διάστημα ενώ κάνεις σημαντικές κινήσεις για να αυξήσεις τα εισοδήματά σου, τα κέρδη σου αυξάνονται με τόσο αργούς ρυθμούς που σε προβληματίζουν. Ωστόσο, μια τέτοια μέρα καλό θα ήταν να αφήσεις για λίγο στην άκρη αυτές τις σκέψεις και να προσπαθήσεις να προσαρμοστείς με το γενικό κλίμα. Οι φίλοι που βρίσκονται δίπλα σου ίσως σε νιώθουν απόμακρο ή και αποξενωμένο και αυτό δεν κάνει καλό στην εικόνα σου. Προσπάθησε να συμμετάσχεις στα αστεία τους και στις συζητήσεις τους και θα δεις ότι η διάθεσή σου αμέσως θα βελτιωθεί. Εξάλλου, οι υποχρεώσεις που έχεις αναλάβει είναι ήδη πολλές και κάπου χρειάζεται και ένα φρένο.


Leave a Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

Ask2Use

FACEBOOK