Η ΟΨΗ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ


21 Μαΐου 2012
Έκλειψη ΗλίουΗ πρώτη ηλιακή έκλειψη της χρονιάς σχηματίζεται τα ξημερώματα – στις 02.47 - της 21ης Μαΐου. Πρόκειται για μια Νέα Σελήνη που πραγματοποιείται στην μηδενική μοίρα των Διδύμων – το ζώδιο που σχετίζεται με την πνευματικότητα, την επικοινωνία, τις μετακινήσεις και το εμπόριο. Δεδομένου ότι ο Ποσειδώνας σχηματίζει τετράγωνο με την Νέα Σελήνη είναι πιθανό να υπάρξουν αρκετά ψευδή δημοσιεύματα (σκάνδαλα), με σκοπό να αποπροσανατολίσουν το λαό ή – λόγω των επερχόμενων εκλογών – να δοθούν πολλές ψεύτικες υποσχέσεις. Σε προσωπικό επίπεδο καλό θα είναι να είμαστε επιφυλακτικοί σε ότι ακούμε – και κυρίως σε ότι μας «τάζουν» - και να μην παρασυρόμαστε. Τα ζώδια που είναι περισσότερο ευάλωτα σ’ αυτή την έκλειψη είναι τα ζώδια του μεταβλητού σταυρού (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθείς) και κυρίως όσοι έχουν γεννηθεί τις πρώτες μέρες αυτών των ζωδίων: 19/2, 21/5, 23/8, 22/11.

Κριός
Αγαπητέ Κριέ, η ηλιακή έκλειψη πραγματοποιείται στον τρίτο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου και δεν σε επηρεάζει αρνητικά. Έτσι, το επόμενο διάστημα οι σχέσεις με τα αδέλφια σου καθώς και με άλλα συγγενικά σου πρόσωπα θα σε προβληματίσουν και αν υπάρχουν διαφορές μεταξύ σας, θα θελήσεις να τις αποκαταστήσεις. Γενικότερα η επικοινωνία με το άμεσο περιβάλλον σου θα βελτιωθεί, ενώ παράλληλα θα γίνεις περισσότερο εξωστρεφής, με αποτέλεσμα να κάνεις νέες γνωριμίες που θα σου φανούν χρήσιμες. Κάποιοι Κριοί θα αποφασίσουν να ξεκινήσουν μια νέα εκπαίδευση, ενώ τα ταξίδια και οι μετακινήσεις θα πολλαπλασιαστούν αυτή την περίοδο. Όσοι είστε ελεύθεροι ίσως βρείτε τον έρωτα κατά την διάρκεια ενός ταξιδιού.

Ταύρος
Φίλε Ταύρε, η έκλειψη του Ήλιου πραγματοποιείται στον τομέα του ωροσκοπίου σου που σχετίζεται με τα οικονομικά σου, γι’ αυτό θα πρέπει αυτό το διάστημα να είσαι πολύ προσεκτικός. Τώρα έχεις την ευκαιρία να ξεπεράσεις προβλήματα που διαιωνίζονται ή να ανοίξεις καινούργιες πληγές. Και φυσικά τα πάντα εξαρτώνται από την δική σου συμπεριφορά. Το τετράγωνο που σχηματίζει ο απατηλός Ποσειδώνας με την έκλειψη, συνιστά να μην εμπιστεύεσαι πρόσωπα που δεν γνωρίζεις καλά ακόμα και αν σου δείχνουν την πιο φιλική τους διάθεση. Αν διατηρείς τις επιφυλάξεις σου, δεν παρασύρεσαι από μεγαλεπήβολες υποσχέσεις και δεν αφήσεις τα έξοδά σου να ξεφύγουν από τα πλαίσια της λογικής, τότε δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.

Δίδυμοι
Αγαπητέ Δίδυμε, η ηλιακή έκλειψη της 21ης Μαΐου πραγματοποιείται στο δικό σου ζώδιο και αναγγέλλει την αρχή μιας νέας περιόδου στη ζωή σου. Ίσως ήρθε η ώρα να αναρωτηθείς που βαδίζεις επαγγελματικά, ποια ήταν τα αρχικά σου οράματα και πού σε οδήγησε η ζωή. Κάτω από αυτή την επιρροή είναι δύσκολο να μην προβείς σε αλλαγές, θα πρέπει όμως πρώτα από όλα να κρίνεις αντικειμενικά πόσο εφικτοί είναι οι στόχοι που έχεις. Η επιρροή του Ποσειδώνα μπορεί να σε αποσυντονίσει και να μην σου αφήσει το περιθώριο να σκεφτείς λογικά. Προσπάθησε λοιπόν να ακολουθήσεις τις αλλαγές εκείνες που θα τονώσουν το ηθικό σου και την αυτοπεποίθησή σου, χωρίς όμως να διαγράψεις οριστικά αυτά που ήδη έχεις κατακτήσει ώστε να μην βρεθείς εκτεθειμένος.

Καρκίνος
Φίλε Καρκίνε, ο δωδέκατος οίκος του ηλιακού σου ωροσκοπίου, ενεργοποιείται από την ηλιακή έκλειψη της 21ης Μαΐου και σε παροτρύνει να κινηθείς παρασκηνιακά προκειμένου να πετύχεις κάποιους οικονομικούς στόχους σου. Το εξωτερικό ή οι νομικές υποθέσεις είναι χώροι που μπορούν να σου προσφέρουν κάποιες ευκαιρίες, θα πρέπει όμως να αναλύσεις τα δεδομένα και να προχωρήσεις με μεγάλη προσοχή, προκειμένου να έχεις θετικά αποτελέσματα. Πολλοί Καρκίνοι αυτό το διάστημα, είναι πιθανό να συνάψουν μια σχέση ερωτική, η οποία για κάποιο λόγο θα πρέπει να μείνει κρυφή.  Δεν αποκλείεται ακόμα να πρόκειται για μια παλιά σχέση που θα αναβιώσει, παρόλο που τώρα είστε και οι δυο δεσμευμένοι!

Λέων
Αγαπητέ Λέοντα, η Νέα Σελήνη και ηλιακή έκλειψη που σχηματίζεται στις 21 Μαΐου, ενεργοποιεί τον ενδέκατο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου, που σχετίζεται με τους φίλους σου, τις φιλοδοξίες σου, τις κοινωνικές αξίες και τα ιδανικά σου. Έτσι, το επόμενο διάστημα είναι κατάλληλο για να συναναστραφείς με ισχυρούς ανθρώπους που θα σε καθοδηγήσουν και θα σου δώσουν πολύτιμες συμβουλές. Το γεγονός βέβαια ότι ο Ποσειδώνας σχηματίζει αρνητική γωνία με την έκλειψη, συνιστά να είσαι επιφυλακτικός και για κανέναν λόγο να μην δώσεις χρήματα, ό,τι κι αν σου υποσχεθούν. Εξάλλου, κάποιος που θέλει πραγματικά να βοηθήσει, δεν ζητάει ανταλλάγματα και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το ξέρεις. 

Παρθένος
Φίλε Παρθένε, ιδιαίτερα σημαντική είναι η επερχόμενη έκλειψη για σένα, αφού σχηματίζεται στον τομέα της καριέρας σου και του κύρους σου. Έτσι, το ερχόμενο διάστημα θα έχεις την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσεις τους στόχους σου και να πάρεις σημαντικές πρωτοβουλίες προκειμένου να διαμορφώσεις ένα καλύτερο μέλλον. Αν δεχτείς νέες επαγγελματικές προτάσεις αυτό το διάστημα, ίσως θα πρέπει να τις αξιολογήσεις και με τη λογική που σε χαρακτηρίζει να πάρεις τις ανάλογες αποφάσεις, που θα αποδειχθούν ζωτικής σημασίας για το μέλλον σου. Θέματα που σχετίζονται με τους γονείς σου μπορεί να σε προβληματίσουν αυτό το διάστημα.

Ζυγός
Αγαπητέ Ζυγέ, η ηλιακή έκλειψη της 21ης Μαΐου πραγματοποιείται στον πιο ευνοϊκό οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου και σίγουρα αποτελεί  μια πολύ θετική επιρροή για σένα. Το επόμενο διάστημα τα ταξίδια, το εξωτερικό, οι σπουδές και οι νομικές υποθέσεις είναι τομείς οι οποίοι μπορούν να σου προσφέρουν σημαντικές ευκαιρίες και να σου ανοίξουν νέες προοπτικές. Αν ανήκεις στους ελεύθερους επαγγελματίες, μπορεί να σου δοθεί η δυνατότητα να επεκτείνεις την επιχείρησή σου στο εξωτερικό, ή να εισάγεις ένα νέο προϊόν που θα έχει ευρεία απήχηση στο κοινό. Όσοι Ζυγοί σπουδάζουν, η απόκτηση του πτυχίου τους, θα τους ανοίξει μια νέα επαγγελματική πορεία. Τέλος δεν αποκλείεται η εύνοια να προέλθει μέσα από ένα γάμο.

Σκορπιός
Φίλε Σκορπιέ, η Νέα Σελήνη και ηλιακή έκλειψη, πραγματοποιείται στον όγδοο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου και θα φέρει στο προσκήνιο θέματα που σχετίζονται με χρήματα που διαχειρίζεσαι από κοινού με άλλους, περιουσιακά στοιχεία ή χρέη προς τρίτους που πρέπει να τακτοποιηθούν. Αν μέχρι τώρα η στάση σου απέναντι σ’ αυτά τα ζητήματα ήταν κάπως «αδιάφορη», ή απλά οι αυξημένες υποχρεώσεις σου σε έκαναν να αμελήσεις κάποιες υποχρεώσεις σου, ίσως βρεθείς αντιμέτωπος με καταστάσεις που απαιτούν επείγουσα μεταχείριση. Το θετικό είναι ότι ο Ποσειδώνας – παρόλο που δημιουργεί αρνητική γωνία με την έκλειψη – θα σε βοηθήσει να βρεις τρόπους να «ξεγλιστρήσεις», θα πρέπει όμως να είσαι πιο προσεκτικός στο μέλλον.

Τοξότης
Φίλε Τοξότη,  μετά την ανάδρομη Αφροδίτη που σε καλεί να κάνεις μια επανεξέταση στις σημαντικές σχέσεις της ζωής σου, έρχεται τώρα και η ηλιακή έκλειψη να σου θυμίσει ότι πρέπει να «τελειώνεις» με κάποια θέματα, ώστε να ανοίξεις ένα νέο κεφάλαιο. Αν λοιπόν πιστεύεις ότι η σχέση σου κατά βάθος είναι καλή, απλά έχει ατονήσει μέσα στη ρουτίνα, ίσως με την ευκαιρία της καλοκαιρινής σου άδειας, προγραμματίσεις ένα ταξίδι που θα αναζωπυρώσει τον έρωτά σου. Αν πάλι πιστεύεις ότι είναι καιρός να απαλλαγείς από κάτι που έτσι κι αλλιώς έχει φθαρεί, ίσως είναι πιο τίμιο να μιλήσεις ανοιχτά με τον σύντροφό σου και να τραβήξει ο καθένας τον δρόμο του.

Αιγόκερως
Αγαπητέ Αιγόκερε, ο έκτος οίκος του ηλιακού σου ωροσκοπίου που σχετίζεται με την καθημερινότητά σου, την υγεία σου, τις σχέσεις με τους συναδέλφους σου και γενικότερα με το κλίμα στον εργασιακό σου χώρο, μπαίνει στο στόχαστρο της ηλιακής έκλειψης της 21ης Μαΐου. Έτσι, το επόμενο διάστημα είναι κατάλληλο για να εξετάσεις τα σημερινά δεδομένα και να βρεις τρόπους να ανανεωθείς. Μικρές – ίσως και ασήμαντες – αλλαγές μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την επαγγελματική σου απόδοση, ενώ η ενασχόληση με κάποιο άθλημα, θα επηρεάσει θετικά την ψυχολογία σου αλλά και την φυσική σου  κατάσταση.

Υδροχόος
Αγαπητέ Υδροχόε, επιτέλους μια θετική ηλιακή έκλειψη που μπορεί να φέρει σημαντικές αλλαγές και λύσεις σε πολλά προβλήματά σου. Νέες εξελίξεις σε θέματα που σχετίζονται με τον έρωτα, τα παιδιά ή την επιχείρησή σου, θα τονώσουν τόσο το ηθικό σου που θα νιώσεις ότι γίνεσαι άλλος άνθρωπος. Η ανάκαμψη των οικονομικών σου θα είναι σημαντική, παρόλο που δεν θα πρέπει να αφήσεις τα μυαλά σου να πάρουν αέρα, γιατί με τον Ποσειδώνα ποτέ δεν ξέρεις πώς πρέπει να συμπεριφερθείς. Προσπάθησε λοιπόν να παραμείνεις προσγειωμένος και να αποφύγεις σπατάλες που δεν είναι απαραίτητες. Ένας νέος έρωτας, ή η άφιξη του πρώτου σου παιδιού, είναι πολύ πιθανά ενδεχόμενα.

Ιχθείς
Αγαπητέ Ιχθύ, η ηλιακή έκλειψη της 21ης Μαΐου πραγματοποιείται στον τέταρτο οίκο του ηλιακού σου ωροσκοπίου. Έτσι, το επόμενο διάστημα, θα αναγκαστείς να βάλεις στο μικροσκόπιο θέματα που σχετίζονται με το σπίτι και το οικογενειακό σου περιβάλλον ή τις συνθήκες διαβίωσής σου. Αν υπάρχουν κάποια θέματα που σε απασχολούν εδώ και καιρό, τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να αναζητήσεις λύσεις. Η συμμετοχή του κυβερνήτη σου Ποσειδώνα που βρίσκεται ήδη στο ζώδιό σου, μπορεί να σου δημιουργήσει μια σύγχυση ή μια αναποφασιστικότητα που θα πρέπει να προσπαθήσεις να καταπολεμήσεις. Αν είναι απαραίτητη μια μετακόμιση ή μια αγοραπωλησία καλό θα είναι να το πάρεις απόφαση και να μην το καθυστερείς άλλο. Στο άμεσο μέλλον θα νιώσεις πολύ καλύτερα.


Leave a Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Blog Archive

Ask2Use

FACEBOOK